- تاریخ:
- 1397
- مجری:
- مجتبی سلیمانی سدهی
- کلیدواژه ها:
- نظام آموزشی، صنعت نان، زنجیره تامین، آکادمی نان
نان قدیمیترین و با ارزشترین یافته غذایی بشر، در تاریخ تغذیه جهان جایگاه ویژه و ممتازی دارد. سابقه تولید گندم به حدود 8000 سال قبل میرسد و در کتابهای مقدس ادیان نام نان تخمیر شده و نشده بارها آمده است. نان به تنهایی بیش از 50 درصد انرژی و پروتئین مورد نیاز جوامع شهری و روستایی کشور را تامین مینماید و به عنوان یک کالای اساسی و استراتژیک در سبد غذایی مردم اهمیت خاصی دارد. از آنجا که اتخاذ هر تصمیمی برای صنعتی که بنا بر اعلام مقامات رسمی، بالغ بر 12 میلیارد دلار گردش مالی سالیانه دارد میتواند اثرات قابل توجهی بر اقتصاد کشور داشته باشد و باعث میلیاردها ریال صرفهجویی یا اسراف منابع گردد؛ لزوم انجام مطالعات کافی قبل از اتخاذ تصمیمات ضرورتی بایسته است. به همین منظور و درجهت پشتیبانی تصمیمگیری متولیان امر درخصوص نظام آموزشی کارا که صنعت نان کشور نیازمند به آن است، طرح مطالعاتی «طراحی نظام آموزشی مرتبط با صنعت نان کشور» توسط مؤسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی به انجام رسید. تدوین یک نظام سیستماتیک جامع برای پرورش نیروی متخصص در صنعت نان در راستای مدیریت بهینه منابع و مصارف در این صنعت؛ کمک به بهبود و ارتقای نیروی کار صنعت نان ایران؛ و طراحی نظام آموزشی رشتههای تحصیلی مرتبط با صنعت نان در ایران از اهداف اصلی این طرح بود.