پیشبینی تقاضا و قیمت کالاهای اساسی ( برنج، روغن نباتی، شکر، سیب زمینی و پیاز )
- تاریخ:
- 1388
- مجری:
- لیلا یزدانشناس
- کلیدواژه ها:
- پیش بینی قیمت، پیش بینی مصرف، مدل AIDS، مدل ساختاری، ARIMA، هموارسازی، شبکه عصبی مصنوعی
این طرح با هدف پیش بینی شاخص قیمت و تقاضای برخی از کالاهای اساسی نظیر برنج، شکر، سیب زمینی، پیاز و روغن نباتی صورت گرفته است. دوره مورد مطالعه، سالهای 1365-1387 برای قیمت کالاها و 1385-1360 برای مصرف کالاها می باشد. پیش از اقدام به پیش بینی، به منظور تخمین توابع تقاضای کالاهای مربوطه، تفکیک پذیری انواع برنج و انواع روغن با استفاده از رهیافت لوبل و دیویس مورد آزمون قرار گرفت که نتیجه بدست آمده حاکی از تفکیک پذیر بودن انواع برنج از یکدیگر و نیز روغن نباتی مایع و جامد از یکدیگر شد بنابراین برای هریک از اقلام برنج ایرانی درجه 1، 2 و خارجی توابع تقاضای جداگانه ای باید مورد برازش قرار گیرد. بعد از آن به تخمین توابع تقاضای مربوطه با استفاده از روش AIDS پرداختیم. به منظور پیش بینی تقاضای اقلام مربوطه، از روش ساختاری، ARIMA، هموارسازی و شبکه عصبی مصنوعی استفاده نمودیم .