بررسی عملکرد توزیع آرد روستایی و عشایری و نحوهی احصاء دریافت آرد توسط روستائیان در استانهای اردبیل، ایلام، چهارمحال بختیاری و گیلان
- تاریخ:
- 1388
- مجری:
- احمد اختیارزاده
- کلیدواژه ها:
- آرد، فرآیند توزیع آرد، بررسی عملکرد، شاخص¬های ارزیابی عملکرد، آرد روستایی و عشایری
بر کسی پوشیده نیست که مهمترین محصول و فرآورده آرد گندم یعنی نان همواره به عنوان قوت لایموت و عنصر جداییناپذیر سفرههای ایرانی مطرح بوده است. بدین لحاظ طی سالهای اخیر، یکی از عمدهترین موارد یارانهی دولت به تهیه، تدارک و توزیع گندم، آرد و نان اختصاص یافته است. اما علاوه بر این حمایت فراگیر، از سال 1386 دولت تصمیم گرفته تا بهمنظور حمایت از اقشار آسیبپذیر و بهویژه روستائیان و عشایر، ماهیانه مقادیر مشخصی آرد را در اختیار آنها قرار دهد. به همین منظور در تحقیق حاضر تلاش شده تا با بررسی عملکرد فرآیند توزیع آرد روستایی و عشایری در استانهای منتخب، موفقیت عملیاتی این طرح مورد سنجش قرار گرفته و راهکارهایی به منظور بهبود آن ارائه شود. بهمنظور ارزیابی عملکرد فرآیند، سه عامل کلیدی عملکرد (زمان، هزینه و کیفیت) و سپس تعدادی شاخص برای هر عامل تعریف شده است. در نهایت تحلیل همزمان نتایج در چهار استان، نشان میدهد که در برخی از جنبه های فرآیند همانند تحویل سهمیه به مییزان تعیین شده، نقاط ضعفی وجود داشته است. به همین منظور در پایان طرح، راهکارهایی در جهت افزایش راندمان فرآیند پیشنهاد شده است.