پیشبینی تقاضا و قیمت کالاهای مواد پروتئینی (گوشت مرغ، تخممرغ و گوشت قرمز)
- تاریخ:
- 1389
- مجری:
- زورار پرمه
- کلیدواژه ها:
- پیشبینی، مدلهای شبکه عصبی مصنوعی، مدلهای تقاضا
این مطالعه بر اساس پیش بینی قیمت و تقاضای کالاهای پروتئینی در پنج فصل ارائه شده است. در فصل اول به کلیات مطالعه پرداخته شده است. فصل دوم مشتمل بر تئوری مطالعه است که شامل انواع مدلها پیش بینی یمت و تقاضا است. در فصل سوم مروری بر مطالعات انجام شده داخلی و خارجی در زمینه پیش بینی قیمت و تقاضای کالاها با استفاده از روشهای مختلف انجام شده است. در فصل چهارم وضعیت متغیرهای بازار نظیر تولید، واردات صادرات، قیمت محصول (قیمت عمده فروشی و خرده فروشی)، قیمت نهادههای تولید و در نهایت به بررسی سیاستهای دولت در زمینه تنظیم بازار کالاهای پروتئینی نظیر گوشتمرغ، تخممرغ و گوشت قرمز شده است. در فصل پنجم به برآورد مدلهای پیش بینی قیمت و تقاضا پرداخته شده است. بررسی روشهای مختلف پیشبینی قیمت بیانگر آن است که در هر سه محصول گوشتمرغ، تخممرغ و گوشت قرمز بهترین مدل پیشبینی در کوتاه مدت شبکه عصبی مصنوعی است. با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه روش شبکه عصبی مصنوعی یکی از بهترین روشهای پیش بینی قیمت می باشد. از این رو در صورتی که در مطالعات دیگر این امر اثبات شد می توان نسبت به تهیه Toolbox برای انجام پیش بینیها استفاده نمود.