تحلیل متغیرهای بازار کالاهای اساسی بر پایه تدوین بانک اطلاعات کالاهای اساسی و نهادهها
- تاریخ:
- 1392
- مجری:
- الهام پیروز
- کلیدواژه ها:
- کالاهای اساسی، قیمت، تولید، مصرف، صادرات و واردات
در این طرح ابتدا دو فایل اکسل در خصوص اطلاعات پایهای کالاهای اساسی شامل گروههای کالایی در بر گیرنده، غلات (برنج و گندم) اقلام پروتئینی (گوشت گوساله و مرغ)، نهادههای دامی (ذرت، کنجاله سویا)، روغن و چربیها (روغننباتی و کره) مواد لبنی (تخممرغ، شیر و پنیر)، حبوبات (نخود ،لوبیا و عدس) میوه (سیب، پرتقال و موز)، بر پایه اطلاعات تولید، مصرف، واردات، صادرات، قیمت و تعرفه گردآوری شده و در ادامه دو گزارش شامل تحلیل قیمت و پروفایل کالایی ارائه شده است.در تحلیل قیمت، قیمتهای 36 ماه اخیر داخلی و جهانی و میزان واردات کالاها بررسی شد و در پروفایل کالایی در یک جدول آخرین آمار تولید، مصرف، واردات و صادارت و قیمت داخلی و جهانی ارائه شده است و با مقایسه تغییرات قیمت داخلی و جهانی و تطبیق آن با آخرین مصوبات ستاد تنظیم بازار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از این دو گزارش بیانگر وابستگی بالایی وارداتی در بخش نهادهها (ذرت و کنجاله) و برخی از اقلام کالاهای اساسی (برنج، روغن و کره) و تاثیر قیمتهای جهانی و شوکهای ارزی بر بازار داخل این کالاها میباشیم.