تجارب جهانی در صنعت شیرینی و شکلات جهان و درس آموختههای برای ایران
- تاریخ:
- اسفند 1403
- نویسنده:
- میثم بشیری, محمد رضاییپور, مجيد جليلي
- کلیدواژه ها:
- ...
صنعت شیرینی و شکلات ایران صنعتی با ارزش بازار ۳۰هزار میلیارد تومانی است که با تولید انواع بیسکوئیت بهعنوان محصول اصلی، کیک، پفک و اسنک، انواع شکلات، آدامس و آبنبات و تافی، طی سالیان گذشته شاهد رشد ۴۱ درصدی درآمد بوده و میتواند یکی از گزینههای اولویتدار سرمایهگذاری در کشور باشد. صنعت شیرینی و شکلات طی دهههای اخیر فراز و نشیبهای بسیاری را تجربه کرده است. این صنعت رشد خوبی را از دهه هشتاد تجربه کرده است. از نظر کیفیت میتوان محصولات کارخانههای شیرینی و شکلات ایران را با صنایع شکلاتسازی اروپا قیاس کرد. صنعت شیرینی و شکلات کشور طی دهها سال به پیشرفتهای خوبی رسیده و میتوان گفت به لحاظ کیفیت جایگاه قابل توجهی را به خود اختصاص داده است. این صنعت بیشترین میزان ارزآوری را در میان صنایع غذایی دارد و بهعنوان اولین صادرکننده در این صنایع محسوب میشود. بررسی و بهرهگیری از تجارب جهانی برای توسعه این صنعت در ایران میتواند راهگشا باشد.