تازه ترین خبرها از مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران

فرآیند صدور شناسه خدمت  توسط مرکز ملی شماره‌گذاری کالا و خدمات ایران اعلام شد

در راستای اجرای تفاهم نامه و هماهنگی به عمل آمده مابین وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت اقتصادی و دارایی، مرکز تنظیم مقررات،  نظام پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان سازمان امور مالیاتی کشور مراحل دریافت شناسه کالا/ خدمت را بشرح ذیل اعلام می‌گردد:

1-   در مرحله اول می‌بایست تولیدکنندگان/واردکنندگان کالا از طریق سامانه جامع تجارت به‌نشانیntsw.ir  و همچنین ارائه دهندگان خدمت از طریق سامانه مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران به نشانیportal.gs1-ir.org  نسبت به اخذ شناسه کالا / خدمت اقدام نمایند.

2-   متولیان امر در وزارت صمت می بایست شناسه های تولید شده را جهت بارگذاری در سامانه مدیریت شناسه کالا/ خدمت به نشانی kalaid.tax.gov.ir به این مرکز ارسال نمایند.

3-  پس از تعیین مشمولیت و تعیین نرخ مالیات بر ارزش افزوده، شناسه‌ها توسط کارشناسان محترم دفتر فنی و مدیریت ریسک مالیاتی، در سامانه شناسه کالا/خدمت به نشانی stuffid.tax.gov.ir بارگذاری می‌گردد.

4-  در انتها جهت بهره‌برداری مودیان به منظور صدورصورتحساب الکترونیکی و ارسال به سامانه مودیان می‌بایست شناسه‌های موجود در بانک اطلاعاتی سامانه فوق‌الذکر به صورت روزانه دربانک اطلاعاتی سامانه مودیان درج گردد. شایان ذکر است، مودیان می‌توانند تا زمان بارگذاری شناسه‌‎های اختصاصی کالا/ خدمت در سامانه stuffid.tax.gov.ir ، جهت صدور صورتحساب الکترونیکی، از شناسه های عمومی کالا/ خدمت مرتبط در سامانه مذکور استفاده نمایند.

الزام شناسه GTIN برای محصولات آرایشی و بهداشتی

    در اجرای تفاهم نامه فی مابین وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص الزام فیلد GTIN در فرآیند صدور شناسه کالا ، جلسه‌ای با حضور نمایندگان وزارتخانه‌های یاد شده در محل معاونت تجارت و خدمات وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار و با توجه به اینکه  برای دریافت کد IRC محصولات نهایی آرایشی و بهداشتی، داشتن کد GTIN اجباری است و عمده کالاهای این بخش نیز کد مذکور را دریافت و بروری کالاهای خود درج نموده‌اند درخصوص محصولات نهایی آرایشی و بهداشتی کد GTIN در سامانه شناسه کالا نیز اجباری است. ضمنا الزام استعلام   GTINبرای طبقه‌بندی‌های مواد غذایی نیز براساس اولویت‌بندی سرفصل‌های اعلامی سازمان غذا و دارو اعمال می‌گردد.

     لازم به ذکر است سازمان غذا و دارو در ازای ارسال اطلاعات مربوط به شناسه‌های دریافتی، کد GTIN را نیز به همراه سایر اطلاعات از سامانه شناسه کالا دریافت خواهد نمود.

صدور شناسنامه فرش بر اساس استانداردهای GS1

عبدالله بهرامی مدیرعامل اتحادیه سراسری شرکت‌های تعاونی تولیدکنندگان فرش دستباف اظهار داشت: سال گذشته صادرات فرش دستباف به 60 میلیون دلار رسید. فرش ایران به دلیل اینکه تا کنون شناسنامه نداشت به صورت رسمی خرید و فروش و صادرات نمیشد و گاهی صادرات فرش ایران به نام تجاری ترکیه، پاکستان، هند و سایر کشورها به بازار جهانی صادر می شد اما از شهریور ماه امسال برای فرش ایرانی شناسنامه تهیه شده است. با شناسنامه دار کردن فرش ایران، جایگاه اصلی فرش به عنوان یک هنر بومی و ملی ایران به دست می آید و محصول ایرانی از این پس به نام کشورهای خارجی صادر نمیشود و صدور شناسنامه با نشانGS1 در سطح جهانی شناخته خواهد شد یک کد اختصاصی خواهد داشت که در تمام نقطه دنیا قابل رهگیری می‌باشد.

گفتنی است، با امضای تفاهم نامه میان مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران به عنوان تنها نماینده سازمان جهانی GS1 در ایران با مرکز ملی فرش ایران، امکان صدور شناسنامه بین‌المللی فرش دستباف را فراهم نموده‌اند. با استفاده از کد GTIN برای فرش دستباف امکان به اشتراک‌گذاری مشخصات فرش با اصالت در سراسر جهان فراهم شده و قابلیت تایید اصالت، تشخیص اصالت سند مالکیت فرش دستباف، تایید مالکیت فرش دستباف و امکان انتقال مالکیت را دارد و جلوگیری از تولید و فروش فرش های تقلبی را سبب می‌شود.

طی یک سال گذشته عملیات طراحی و صدور شناسنامه با همت مدیرعامل مرکز و مدیران و کارشناسان ذیربط صورت پذیرفته و قانون مصوب سال 1380 مجلس شورای اسلامی در خصوص شناسنامه‌دار شدن فرش دستبافت اجرایی گردید.

محصولات پژوهشی
ارتباط با ما

 آدرس: تهران، خيابان كارگر شمالی، روبروی پارك لاله، ساختمان ١٢۰٤
 تلفن: ٦٦٤٢٢٣٧٨-٨۰
 دورنگار: ٦٦٩٢٩٦٣٤
 پست الكترونيک: info@itsr.ir